"Življenje je lepo, če ga živiš!"

Latest Comments

In response to: Obrnimo svet na bolje

Komentar from: lpm [Obiskovalec]

lpm

VSE NAJBOLJŠE!-:)

Draga Mateja, ko sem danes poslušala soočenje kandidatov na vašem (našem) radiu, sem bila spet enkrat vesela in ponosna, da sem del te velike družine, ki se ji reče radio Ognjišče! Pripravili ste oddajo tako na nivoju- suvereno, brez pritlehnosti, da je bilo do vseh oddaljenih krajev širom Slovenije čutiti prijazno in prijetno vzdušje, kar so vam priznali tudi gostje (saj vas je g. Karel kar težko zapustil!)- da bi se vsi lahko od vas učili! Bravo! To je tista LUČ, o kateri je danes Jože pisal na blogu, luč, ki gori v vsakem od vas, luč, ki jo delite z nami. Ves čas sem razmišljala, da morda pa le ni še vse izgubljeno in da le potegnemo to našo lepo in drago domovino v pravo smer! HVALA!

Vsem na radiu želim božjega blagoslova in Marijinega varstva, ostanite naša luč, ki sveti in sveti....

28.11.2011 @ 20:24

In response to: Obrnimo svet na bolje

Komentar from: Majda [Obiskovalec]

Majda

Hvala Mateja za tako dober komentar.
O tem kar si napisala se bi dalo razpravljati. Ja kristjani bi se morali razlikovati od drugih ravno po veselju in tega nam manjka, zelo, zelo manjka. Kljub vsemu je življenje lepo, veselimo se ga.
Lep pozdrav Majda

26.10.2011 @ 07:55

In response to: Recept za domači pralni prašek

Komentar from: lpm [Obiskovalec]

lpm

Draga Mateja, najprej lepo pozdravljeni, ker ste "nazaj" in pohvaljeni za novo "podobo"!
O doma narejenem pralnem sredstvu je že pred časom pisal g. Čerin na svoji "Preprostosti". So podobne sestavine, podoben način priprave! Enostavno, deluje,učinkuje! Pri uporabi in v denarnici...-:) Lep dan želim!

18.08.2011 @ 10:37

In response to: Male poletne zmage

Komentar from: Matjaž [Obiskovalec]

Matjaž

Tudi naslednji teden boš morala biti zelo trpežna :-)
'Fatmir'
P.S. Komaj čakam napovedano temo ...

06.08.2011 @ 10:06

In response to: Gimnazija Želimlje je zakon!

Komentar from: Domoljub [Obiskovalec]

Domoljub

Osramotila se je kvečjemu tale "odpornica", ki očitno ne ve, kaj pomeni izraz fobija, kar sicer ni čudno, saj ji že pisanje dveh stavkov povzroči težave...
Ker pa očitno tudi ni dojela teme tukajšnjega pogovora, bi ji svetoval, da se o temi, ki jo odpira, pouči na strani www.24kul.si.

31.05.2011 @ 10:44

In response to: Bl. papež Janez Pavel II.

Komentar from: Helena [Obiskovalec]

Helena

Hvala tudi vsem vam na radiu, ki ste tako lepo pripravili molitveno bedenje pri sv. Jožefu. Tako lepo je bilo spet slišati papeževe besede, ki so tolikokrat tako vzpodbudne in tolažilne. Takrat v Postojni in Mariboru jih še nisem čisto dobro razumela, sem bila še premlada :)) So pa to prelepi spomini na tisti čas, ko nas je obiskal; s kakšnim navdušenjem smo ga čakali in mu mahali, ko se je peljal mimo. Vsekakor pa so nepozabne njegove besede: "Papež ma vas rad!!" In vem, da nas ima še naprej neskončno rad.

09.05.2011 @ 13:50

In response to: Krompir bo

Komentar from: Majda [Obiskovalec]

Majda

Pozdravljena Mateja.
Tole s pantakanom mi ne da miru - hvala Bogu, da ga ni več, saj je hud strup in z listov je šel v zemljo in nato v gomolje. Sedaj se dobijo že mnogo boljša škropiva, ki niso tako nevarna in jih pošpricaš samo po ličinkah, če se že razvijejo. Drugače pa je najbolje pobirati hrošča in če opazimo jajčka na spodnjem delu krompirjevih listov odstraniti. Tudi že rzvite ličinke lahko otresemo kar v kakšno posodo. Po škropivu posegam samo v skrajni sili. No nekaj izkušenj kar imamo saj kromppir pridelujemo od kar pomnim. Pri krompirju pa moramo paziti še na krompirjevo plesen, saj nam tudi ta lahko uniči pridelek (to velja bolj za srednjepozne in pozne sorte).
Želim vam veliko vztrajnosti pri pletju preko celega leta, namreč veliko jih spomladi posadi in poseje svoje njivice, potem pa jim zmanjka vztrajnosti. No krompir glede pletja ni zahteven, opleve se ga preden se osuje in potem krompirjevka zagrne zemlo in tako plevel ne more rasti.

11.04.2011 @ 08:06

In response to: Krompir bo

Komentar from: lpm [Obiskovalec]

lpm

PA STE ZDRUŽILI PRIJETNO S KORISTNIM!! IN KER STE BILI "NA TERENU" VSI SKUPAJ, MISLIM DA SE JE POVRNILO ZDRAVJE! BOGU HVALA, SEM MOLILA ZA VAS.
ŽELIM VAM ZDRAV IN LEP PRIDELEK, SAMA IMAM KASNEJE KAR MALCE TEŽAV S HROŠČEM, ODKAR NI VEČ "PANTAKANA"...
LP

06.04.2011 @ 10:51

In response to: Letos vstopam v klub vrtičkarjev

Komentar from: lpm [Obiskovalec]

lpm

Mateja, lepo vas je spet brati! Tudi sama sem vrtičkarica, pred leti zaradi nuje ( je bilo pač treba obdelati vrt, ker je ob hiši), sedaj pa iz leta v leto bolj iz prepričanja in spoznanja. Verjamem, da vam bo šlo in držim pesti za vas! Želim, da se čimprej pozdravite, da boste lahko skupaj uživali na vrtu!!

30.03.2011 @ 10:12

In response to: Prelepa si bela Ljubljana

Komentar from: Materj [Obiskovalec]

Materj

Rad bi tudi sam pohvalil praznično razsvetljeno Ljubljano. Lučke in dekoracija, da življenje Ljubljani, ki bi drugače v teh dneh bila zavita samo v smog...

17.02.2011 @ 00:36

In response to: Je danes kaj drugače?

Komentar from: lpm [Obiskovalec]

lpm

Mateja, točno tale citat ima moja odraščajoča hčerka nalepljen na vidnem mestu na steni v svoji sobi! V njeno sobo kaj dosti ne hodim, ker pa je trenutno od doma na študiju, jo močno pogrešam, zato grem rada mimo odprtih vrat in se zazrem v napis...Pomaga! V vsem!

04.01.2011 @ 14:58

In response to: Je danes kaj drugače?

Komentar from: Matjaž [Obiskovalec]

Matjaž

Definitivno je drugače. Vsaka sprememba prinese kaj slabega, velikokrat pa tudi dobrega. In žal moramo na tisto dobro premnogokrat tudi malo počakati.

01.01.2011 @ 19:39

In response to: Ko mraz postane toplina

Komentar from: lpm [Obiskovalec]

lpm

Mateja, kaže, da sva se odločili za sprehod na isti večer! Pozno, v soboto, po celodnevnem čiščenju, sem enostavno rabila malo zraka! Ura pol desetih zvečer, zunaj pa brezmadežna belina, ki vabi...Pa sem šla, tja ven , na bele poljane, kjer sem bila čisto sama, le jasno nebo, zvezde, luna in škripanje pod stopinjo...in tako močno zavedanje danega trenutka v hvaležnosti za stvarstvo...

20.12.2010 @ 08:00

In response to: Kdaj bo poletje?

Komentar from: Matjaž [Obiskovalec]

Matjaž

En predlog je, da se preselite v Egipt ali na Kanarske otoke, ali pa si naša dopisnica iz Avstralije za nekaj mesecev :-) Mogoče moraš narest tako, kot ko sta z Andrejem čakala ... Pusti lekarne, prepusti se Njemu ... :-) Mi jima ne dajemo nič kaj posebnega, granobil skoz ližeta, pa čaje kuhamo, pa velik smo na soncu, pa za vsak vetrček moramo dat trak na ušesa (to sem napisal, ker je bila tašča za mano), pa oblačmo, pa slačmo, pa inhalacije, pa termoforke na pljuča. A si že probala Endovitalov sirup rdeče pese za otroke? Mi smo ga enkrat in je blo OK. Pa Kindervital od Fidimeda je bila tudi dobra investicija.

14.11.2010 @ 22:32

In response to: Vse je splavalo po vodi

Komentar from: Tečaj [Obiskovalec]

Tečaj

To nam je lahko šola, ko tako ravnamo z okoljem...
Upam da bo sedaj en čas mir s temi poplavami.
Pa veliko zdravja želim...

05.10.2010 @ 19:55

In response to: Vse je splavalo po vodi

Komentar from: Matjaž [Obiskovalec]

Matjaž

Držte se, naj viruse odplakne .. Lp iz studia, danes je pestro

20.09.2010 @ 13:16