Krompir bo
2 komentarjev
Pozdravljena Mateja.
Tole s pantakanom mi ne da miru - hvala Bogu, da ga ni več, saj je hud strup in z listov je šel v zemljo in nato v gomolje. Sedaj se dobijo že mnogo boljša škropiva, ki niso tako nevarna in jih pošpricaš samo po ličinkah, če se že razvijejo. Drugače pa je najbolje pobirati hrošča in če opazimo jajčka na spodnjem delu krompirjevih listov odstraniti. Tudi že rzvite ličinke lahko otresemo kar v kakšno posodo. Po škropivu posegam samo v skrajni sili. No nekaj izkušenj kar imamo saj kromppir pridelujemo od kar pomnim. Pri krompirju pa moramo paziti še na krompirjevo plesen, saj nam tudi ta lahko uniči pridelek (to velja bolj za srednjepozne in pozne sorte).
Želim vam veliko vztrajnosti pri pletju preko celega leta, namreč veliko jih spomladi posadi in poseje svoje njivice, potem pa jim zmanjka vztrajnosti. No krompir glede pletja ni zahteven, opleve se ga preden se osuje in potem krompirjevka zagrne zemlo in tako plevel ne more rasti.
Form is loading...
PA STE ZDRUŽILI PRIJETNO S KORISTNIM!! IN KER STE BILI "NA TERENU" VSI SKUPAJ, MISLIM DA SE JE POVRNILO ZDRAVJE! BOGU HVALA, SEM MOLILA ZA VAS.
ŽELIM VAM ZDRAV IN LEP PRIDELEK, SAMA IMAM KASNEJE KAR MALCE TEŽAV S HROŠČEM, ODKAR NI VEČ "PANTAKANA"...
LP