V tišini gora se je zgodilo...

... nekega prečudovitega jutra, ko o zimi tam visoko gor ni bilo sledu.

Dialog radijskega voditelja

Pred vami je drugi del javnega pogovora med očetom in sinom, ki je nastal v Socialnem tednu na temo V iskanju dialoga. Tokrat vprašanja postavlja oče Anton sinu Blažu.

 

Full story »

Foto utrinki prvega kolesarskega dneva Od Marije k Mariji

Besed je bilo danes dovolj, utrujenost je že pravšnja, da je čas samo za nekaj foto utrinkov...

V iskanju dialoga z naravo

Človeštvo vse bolj ugotavlja, da je potrebno spremeniti način našega življenja na planetu Zemlja. Papež Frančišek s svoji okrožnici piše o celostni ekologiji, ki vključuje tudi medčloveške odnose v dialogu z okoljem. Okoljevarstveniki svarijo, da smo na prelomnici pet minut pred dvanajsto. V prvem delu prispevka pred svetovnim dnevom molitve za skrb stvarstva (1. september), ki je nastal na pobudo Socialnega tedna, preberite dialog sina z očetom. Odgovarja Anton Lesnik, gozdar in skavt, o dialogu z naravo sem ga spraševal njegov sin.

Full story »

Drugič v dveh tednih na Češki koči

Povsem nenačrtno zadnje čase obiskujem kočo, kjer so konec tedna praznovali 115 let od njene postavitve. Lansko leto smo se po deževnem tednu taborjenja na Jezerskem v soncu povzpeli do nje družinsko, v letošnjem juliju pa sem bil gor že dvakrat. Res je, da sem oskrbnici obljubil, da prenesem njeno vabilo jubilantu s štirimi križi, a nisem si mislil, da se bo zgodilo tako kmalu.

Full story »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 23 »