Kolesarska trojica
Kolesarska trojica

Radijci kolesarimo že lepo vrsto let. Septembrska kolesarska romanja Od Marije k Mariji na mali šmaren so se začela leta 2010 ob 650-letnici božje poti na Višarjah. Septembra letos bo okroglo deseto leto obrnila tudi ta naša redna oblika povezovanja s poslušalci. V vsem tem času se je zvrstilo približno toliko prisrčnih srečanj, pozdravov ob poti in obloženih mizah kot znaša seštevek prevoženih kilometrov. Tako, po občutku. Pa pustimo statistiko.
Diagonala Slovenije je zastavljena drugače. Ustavljanj ne bo veliko, postanki bodo kratki in mnogo manj "obloženi". Skozi mesece priprav se je oblikovala ekipa, ki jo sestavljamo dva Andreja in Blaž.

Če bi v tej trojici iskali pravega športnika, bi brez sence dvoma prvo mesto zasedel Andrej Novljan, radijski tehnik in triatlonec. Zanj tudi v radijski kleti ni dvomov o uspehu diagonale. Vemo, da prosti čas preživi v tekaških copatih, na kolesu ali v bazenu, uspešen je bil tudi na prvem slovenskem malem iron-manu lani. Sedemkilometrski klanec do Naceta nad Škofjo Loko je zanj osnovno ogrevanje pred tekom do Šentvida, kjer sede za mešalno mizo.
Andrej Jerman, kitarist, pevec in radijski tehnik ima nedvomno športne gene. Njegovo sorodstvo v Argentini je uspešno gojilo najzahtevnejši aerobni šport - tek na smučeh. Med službenimi in družinskimi obveznostmi se Andrej najraje zapodi za nogometno žogo, vmes pa seveda ustvarja in nastopa s svojim bendom Pero + in računam na to, da bo tudi v najhujši krizah, klancih in po > 200 km v sebi nosil uspešnico "Ko dvigneš me".
Sam ( Blaž Lesnik) se nimam za športnika. Vedno pa mi je bilo blizu doživljanje narave (bodisi na gorskih stezah ali s kolesarskega sedeža) ob pospešenem utripu in znoju. Takrat se misli in čuti zbistrijo, občutki na vrhu ali cilji pa so (seveda povezani s sproščanjem kemičnih snovi v možganih) lepi in spodbudni. Že pred časom me je na radijskem hodniku ogovoril Gregor Čušin, ki je opazil mojo šepajočo hojo, češ: "pa ne da si tudi eden izmed tistih športnih tipov, ki na vso moč trenirajo naokrog, potem pa zaradi poškodb hodijo vsi polomljeni in zagrenjeni." Ne, ne sem ga hitro potolažil, šepanje izvira od drugod. Operacija kolka (ne zaradi športa) je pustila posledice. Kolo in plavanje sta v vsem naboru rekreacije najbolj priporočljiva, krepitev mišic pa preverjeno ugodno vpliva na sklepe.

Radijska (bolj ali manj športna) trojica se bo torej spopadla s klanci v sredo, 5.6. Mislim, da vsi trije gledamo na podvig podobno: bolj kot za nek športni dosežek bo šlo za preizkus trme in "poštimanosti" v glavi.

This entry was posted by and is filed under Besedni utrinek.

No feedback yet


Form is loading...