SREBRNA DIAGONALA - še 14 dni!
SREBRNA DIAGONALA - še 14 dni!

Pa začnimo z odštevanjem. Takole na glas. Potiho in v glavah odštevamo že nekaj časa. Vedno znova je ugotovitev ista in stara: "čas hiti, pravzaprav drvi". S kakšnim tempom ga bomo ujeli?
Ideja je potiho zorela od lanske jeseni, želja pa tlela že mnogo prej. A najbolj smiselno se jo je zdelo uresničiti ob dogodkih letošnjega leta (srebrni jubilej radia). Prekolesariti Slovenijo od severovzhoda do jugozahoda ni nekaj novega. Izziv je bil že mnogim. Obstajaj tudi več različic tras. Vse se začnejo nekje na Goričkem in končajo ob morju. Skupaj približno 340 km. V enem dnevu? Bo uspelo? A sploh kaj trenirate? To so vprašanja, ki z dvomljivimi pogledi po radijskih hodnikih spremljajo idejo in kolesarje od vsega začetka.
Čez dva tedna se bomo sredi noči v naselju Hodoš ob meji z Madžarsko usedli na kolesa, zvečer pa, če Bog da (in naše noge), končali v Kopru, od koder je radio Ognjišče začel z oddajanjem svojega programa 5. junija 1994. Podvig je namenjen skupnemu praznovanju in povezan z željo pomagati. Pomagati družini z invalidnim fantom. Sašo bo star 14 let. Rodil se je zdrav, a je po dveh mesecih zbolel za bakterijskim meningitisom. Verjetnost za okužbo je primerljiva s tem, da človek zadane glavni dobitek na loteriji. Potem se je za starša začela kalvarija. Z njim sta bila deset let več v bolnici kot doma. Deset let! Tako starša kot Sašo so borci. Če ni to dovolj velika motivacija tudi za tiste klance, ki pridejo po 200 km?

This entry was posted by and is filed under Besedni utrinek.

No feedback yet


Form is loading...