Resolucija EPP

od Jože Email

Spet imamo manjši vihar. Evropska ljudska stranka je izdala resolucijo o Sloveniji, ki dviga mnogo prahu. Če bi šlo zgolj za »eno strankarsko zadevo« potem bi bile tako burne reakcije popolnoma odveč. Zakaj bi se »vrh naše politike« ukvarjal s strankarskimi resolucijami? Spomnimo se, da je bila pred leti sprejeta Evropska resolucija o totalitarizmih, ki je na veliko višjem nivoju, pa se je naš parlament z njo zgolj seznanil… Zdaj pa tak upor proti »strankarski zadevi«. Morda je kritike zabolelo, da je bila resolucija sprejeta brez glasu proti? Morda jim ni prav, da so zaskrbljeni nad stanjem pri nas? Morda, da ugotavljajo neprijetne stvari, recimo da sodišča ne sodijo v razumnem roku, ali da nismo izvedli lustracije, ali pa da jim je slovenski minister lagal v obraz?

Ampak zakaj tak krah? Pa saj vsi, ki živimo tukaj vemo, da je stanje pri nas zaskrbljujoče, vemo da sodišča svojega dela ne opravljajo kot bi se v pravni državi od njih pričakovalo, vemo tudi da nismo razčistili s preteklostjo in da pri nas otroci ponekod še vedno natikajo titovke in prepevajo revolucionarne pesmi tudi vemo, pa čeprav bi to kak minister rad zamolčal…!

Zakaj torej toliko nejevolje, toliko omalovaževanja, toliko gorkih besed? Odgovor je seveda na dlani. Nekdo se je v povedanem prepoznal in zdaj skuša storiti vse, da bi zmanjšal pomen povedanega. Morda je najbolj užaljeno in gorko reagiral »veliki demokrat« Ivo Vajgl (Zares), ki je »resolucijo EPP označil kar za "novodobno resolucijo informbiroja". Spomnil je, da tovrstna praksa za EPP ni nenavadna. "EPP se vedno znova izpostavlja v obrambo svojih politikov, svoje opcije v različnih državah, ki so v težavah zaradi svojega početja," je dejal. Pravi, da so v EPP stalno branili tudi nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, podpirali nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja, Salija Berisho v Albaniji in Triana Basescuja v Romuniji.« Pravzaprav bi si vsi zaslužili prebrati, kakšna je bila vloga g. Vajgla v primeru Kocbek, ki ja lepo opisan v knjigi njegovega nekdanjega strankarskega kolega Igorja Omerze. Da človek s tako totalitarnim pedigrejem, kot ga ima Vajgl, govori na tak način o resoluciji EPP-ja kot informbirojevski, je svojevrstna farsa!

Skratka, če mački stopiš na rep zamijavka. Če se o tem pogovarjamo na domačem terenu, nas ignorirajo in se izmikajo, če pa pride glas od tem od zunaj, potem je takoj halo in velike besede o neodvisnosti sodstva, pa o vmešavanju v naše notranje zadeve, pa o pritiskih in podobno.

Kaj ne bi bilo veliko bolj elegantno vse skupaj demantirati z dejanji?

Naj sodniki že izpeljejo proces Parija do konca in, če tako kažejo dokazi, Janšo obsodijo ponovno. Pokopljimo svoje umrle in zaključimo že enkrat z našo preteklostjo in delitvami. S tem bomo Evropi najlažje sporočili, da pri nas ne nasedamo totalitarnim vzorcem in končno, postavimo visoke standarde za politiko. Kdor se jih ne drži, naj odide s položaja. To bo najbolje demantiralo izrečene izjave EPP. Veliko bolj kot pa velike in predvsem užaljene besede.

In da se razumemo, vse zapisano velja tako za levo kot tudi za desno stran političnega spektra!

2 komentarjev

Komentar from: Jocipros [Obiskovalec]
JociprosČudno je to, da se bartolj spušča na nivo komentiranja katoliških farjev pred drugo svetovno vojno! Spušča se na primitivni, nazadnjaški in bedast nivo mahniča. Katoliki so vendar po drugi svetovni vojni imeli odlične mislece kot modroslovec Janžekovič, psiholog Trstenjak, pesnik in krščanski socialist Kocbek, škof Šuštar, moralist Štajner…, a se bartolj prav bedasto in po mahničevsko obrega ob mnenje neke evropske komisije, kot da ni njeno mnenje brezzvezno. Bartolj caplja daleč zadaj za modernim katolicizmom, ki mu razen v svojem skuštranem lasišču, ki pokriva njegove redke možgane, ni nič dorasel, kaj šele kakšnemu Jezusovemu naročilu: Iščite najprej nebeško kraljestvo, vse drugo se vam bo navrglo. Mimogrede: tudi vsa slovenska katoliška praksa je takšna, da ne išče božjega kraljestva, in ni čuda, da je E. M. Pintar te dni napisal blog, RKC kot gonilna sila slovenske korupcije. In bartolj gre mimo, kot da ni nič zgodilo in se raje loti neke evropske komisije, ki je itak pisala po nareku glanckopfa.
Kakšno je torej slovensko katolištvo, če ga vodijo takšni nazadnjaški bartolji?
15.11.2013 @ 10:51
Komentar from: Jon [Obiskovalec]
JonJocipros, zašel si, ne samo po internetu, v blodnje.

Kaj Edvard Kocbek ni bil v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji dovolj tragična figura? Celo osel gre samo enkrat na led, tebi pa priporočam drsalke. In šlavf.

Cerkev je trenutno krasna tarča za vse zlobne strele z neba, kot poje Zmelkoow, in naprednjaški Forum 21 le počasi počasi polni Dob s svojimi člani. A resnica se zvica.
15.11.2013 @ 22:33


Napiši komentar


Your email address will not be revealed on this site.

Kontrola spama.
(Line breaks become <br />)
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)