Sirup iz smrekovih vršičkov

od Jože Email

Na Srednjem vrhu nad Martuljkom smo bili. Tudi tja je prišla pomlad, čeprav nekoliko kasneje. Tam pravkar zelenijo smreke in ker so smrekovi vršički znano domače zdravilo proti kašlju, smo se prelevili v zeliščarje… Vršički morajo biti majhni, veliki le do centimetra in pol, nabrani v neokrnjeni naravi. V kozarce jih polagaš plast za plastjo, mešano s sladkorjem. Zasledil sem tudi recept, da sladkor nadomestiš z medom. Kako bo uspelo pa kdaj drugič.
Pred obiranjem.
Nabrani vršički.
Pripravljeni vršički, ki se bodo na toplem spremenili v zdravilni sirup.

3 komentarjev

Komentar from: Pika [Obiskovalec]
PikaNa koncu pa na ostanek naliješ dobro domače žganje, čez nekaj dni precediš in to je "zdravilo proti prehladu" za zdrave.Lp
23.05.2010 @ 12:38
Komentar from: malali [Obiskovalec]
malalikoliko sirupa se da v eno skodelico čaja?
03.10.2010 @ 18:02
Komentar from: Jože [Član] Email
JožeMalali!
Sirup se pije nerazredčen po žličkah, kot bi pili sirup. Eno ali dve žlički.
Morda bi ga nekoliko razredčili s čajem samo, če gre za majhne otroke.
04.10.2010 @ 08:02


Napiši komentar


Your email address will not be revealed on this site.

Kontrola spama.
(Line breaks become <br />)
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)