Utrinki življenja ...

Latest Comments

In response to: 8 ur in 40 minut v zastoju

Komentar from: ivanka kuralt [Obiskovalec]

ivanka kuralt
5 stars

Pozdravljen, no jaz sem to prebrala danes, ko je 29 stopinj, dva meseca pozneje.
Najprej mi je prišlo na misel: doživeli ste evropsko povprečje! Nič panike

30.06.2016 @ 16:20

In response to: Obletnica

Komentar from: [Član]

matjazm

Tem za pisanje ne zmanjka, časa pa ... Hvala za prebiranje, ste mi dali spodbudo ...

01.02.2016 @ 14:16

In response to: Obletnica

Komentar from: bernarda [Obiskovalec]

bernarda
5 stars

Spoštovani gospod Matjaž,

Blog mnogi radi prebiramo, žal mi je, da ga tako malo pišete, enako velja za ostale pisce, zato, čestitke ob obletnici in korajžno naprej.

pozdrav Berarda

30.01.2016 @ 17:30

In response to: Nič več 'Prvi' in 'Drugi' starš, ampak mama in oče

Komentar from: anonymous [Obiskovalec]

anonymous
2 stars

Ne vem no. Jaz sem jim tudi,pisal in dobil enak tipski odgovor. Tudi tri iteracije. Brez popravljene prijavnice. In na spletu je se vedno stara, ceprav zamenjava vzame 5 minut dela. Meni se to zdi (pr) zavajanje!

15.09.2015 @ 18:36

In response to: Nič več 'Prvi' in 'Drugi' starš, ampak mama in oče

Komentar from: Vinko [Obiskovalec]

Vinko
4 stars

Mene osebno moti izraz Prvi in Drugi starš in pa da moram to ustrezno obkroževat, ker ne vem pod kaj se naj obkrožim. Če bi zapisali Starš ali skrbnik, bi bilo nevtralno in s tem ne bi imeli nobenih težav, saj dejansko pokrije vse možne scenarije, pa naj si bodo kakršni pač hočejo biti.

14.09.2015 @ 10:48

In response to: 28. teden

Komentar from: Pavla [Obiskovalec]

Pavla
4 stars

Poslušam oddajo Slovencev po svetu.Poznala sem vse tri ge.Trotz, Gogala in Himelraiha. Prvi je bil župnik v mestu Ramos Mejia, kjer sem hodila v osnovno in srednjo šolo Čudfodelne svetinje,sester usmiljenk, potem je bil tudi župnik v cerkvi kjer me je krstil g Horn, tudi vojaški kurat in duhovni vodja skupnosti v Mendozi, takrat je tudi bil na obisku v Argentini Škof Rožman. (Trotz)Bil je naš prvi voditlj duhovnih vaj, to se nikoli ne pozabi. G.Gogala sem imela čast spoznati v vojaški bolnici v(K)Campo de May(ž)o kjer sem nastopila delovno dobo po končanem študiju višje medicinske sestre v Glavni vojaški bolnici, Ker sem delala v Intenzivnem oddelku, sem imela priliko da sem ga večkrat videla ko je prišel obiskat bolnike. Včasih ko sem delala zvečer, je prišel po kakšnem predavanju Kulturne akcije, in mi prinesel mamine pozdrave, potem pa če ni bilo urgenc sva se lahko pogovarjala. Vedno sem se kaj naučila, saj bil zelo izučen. G Himelraiha pa sem spoznala ko sem hodila na Slopvensko pristavo v (K)Castelar. In v Odrešenikovi kapeli je on poročil mojega "brata", ni bil krven brat, a je bilo tako. Ker je mama delala v Katoliški akcviji z škofom Rožmanom, in je bila zelo aktivna v organizaciji v Trnovski fari, ko je bil g Zaletel V. župnik, sem jaz imela srečo da sem poznala vse te ljudi ki so nam ogromno dali za slovensko zavest. Hvala za vaše oddaje!

01.09.2015 @ 01:32

In response to: Odklop

Komentar from: [Član]

matjazm

Hm, iPhone me sicer mika, a mislim, da bi šlo brez njega :-)

10.01.2015 @ 20:04

In response to: Božič za vse okuse

Komentar from: Draguška Rupnik [Obiskovalec]

Draguška Rupnik
5 stars

Matjaž, zahvaljujem se vam za veš delo. Prav rada poslušam rojake po svetu. Če že ne pridem zraven v živo, vas najdem tule. Posebno sledim vsem vašim sodelavcem. V Belgiji imam daljno sorodstvo: Stani Revinšek in Zinka.
Zato napnem ušesa, kadar poročate od tam. Torej, veselo na delo in nadaljujte z enakim zagonom kot ste začeli po počitnicah. Mir in dobro

08.01.2015 @ 13:42

In response to: Božič za vse okuse

Komentar from: [Član]

matjazm

Hvala :-) in vse dobro tudi vam. Za FB morate res biti prijavljeni, Twitter pa lahko bere vsak, pa vseeno ostajam bloger.

06.01.2015 @ 14:10

In response to: Božič za vse okuse

Komentar from: bernarda [Obiskovalec]

bernarda
5 stars

Hvala gospod Matjaž, ker ste se spet oglasili na blogu, vsi pač nismo člani facebooka ali twitterja in z veseljem prebiramo vaš blog.
Vse dobro in lep pozdrav

05.01.2015 @ 14:31

In response to: Po nedelji Slovencev po svetu

Komentar from: Maja Jesenko [Obiskovalec]

Maja Jesenko
5 stars

Pozdravljeni!

Najprej se opravičujem, ker moje pisanje morda ne sodi najbolj k možnosti komentiranja, vendar ne vem, kje je pravi naslov za mojo prošnjo.

Prosim vas, da mi posredujete elektronsko povezavo z župnijskim pevskim zborom Marije vnebovzete iz Clevelanda ali vsaj z omenjeno župnijo.

Vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč.

Maja

07.08.2014 @ 07:53

In response to: Vračam se ...

Komentar from: Vida [Obiskovalec]

Vida
5 stars

Pogrešala sem vaše zanimive prispevke, je pa tudi mene "okupiral" postni čas,predvsem bi se rada iz srca zahvalila radiu Ognjišče za letošnji misijon. Bogu hvala, da nam vedno pošilja ljudi, ki so mu poslušni in v polnosti uporabljajo Njegove darove, kakor dela p. Marko Ivan Rupnik. Upam, da bo ta doza držala dosti več kot 2 meseca...Prisrčen pozdrav vam in vsem na Ognjišču!
Vida

05.05.2014 @ 14:48

In response to: Doza, ki bo zdržala ves teden

Komentar from: bernarda [Obiskovalec]

bernarda
4 stars

Pri vsaki maši, nas bi morala božja beseda nagovoriti, le če jo hočemo slišati, res je, da je podana na različne načine, da imajo eni duhovnik večji dar za razlago ,kot drugi. A to še zdaleč ni razlog, da je ne bi slišali in živeli.
Lep pozdrav.
.

04.03.2014 @ 11:18