Sobotni ritual
Ob sobotah večinoma kosimo pri stricu. Ta navada se je ohranila od časa, ko smo prenavljali stanovanje in smo bili pol leta njegovi podnajemniki. Jedilnik je največkrat mediteranski, ribe če sem natančnejši. In stric je mojster rib.
Danes mu je odlično uspela riba, ki ji pravijo ovčica in se ne znajde velikokrat na našem jedilniku, saj jo je sorazmerno težko dobiti. Je riba podolgovatega, ovalnega telesa s podaljšanim prednjim delom glave in odebeljenimi ustnicami. Telo je sivo srebrne barve z značilnimi prečnimi temno rjavimi progami, ki so bolj vidne na hrbtu. Gre pa za ribo iz družine šparov, ki je še najbolj podobna sorodnemu zobatcu. Zraste do 45 centimetrov in doseže do 2 kilograma teže, naša je imela dobre pol kile, zato ji je družbo delala še ena orada.
Kosilo je uspelo. Čeprav siv dan se je malo obarval, saj je za to poskrbel še refošk, s katerim smo ribici zalili…
No feedback yet
Form is loading...