Razvajenost domačega
Karkoli si dandanes zaželiš, lahko dobiš. Jabolka, pomaranče, grozdje, melone, lubenice, banane so na voljo vse leto. Pa tudi zelenjava: solata, paradižnik, kumare, bučke, por, jajčevci, cvetača, zelje ... Če ni sveže iz domače zelje, je uvoženo, celo iz drugih celin. Obrano že kdo ve kdaj, preparirano za dolgo pot z ladjo in nato spet posebej pripravljeno, da je zdaj in tukaj videti mikavno. Res smo lahko razvajeni vsega dobrega. Pa ne vem, če smo zato bolj zdravi. Meni pa so bolj všeč trenutni plodovi narave. Zdi se mi, da je (vsaj za nas) Bog tako poskrbel, da v vsakem obdobju leta dobimo določeno sadje in zelenjavo z določenimi minerali in vitamini in da če sproti uživamo vse to, da skozi leto lepo napolnimo telo z vsem dobrim in zdravim. To velikokrat poudari tudi sestra Nikolina. Za sredine oddaje izbira, tisto, kar nam trenutno ponudi vrt ali sadovnjak. Danes se je tako lotila špargljev oz. belušev. Kako da so zdravi, je poudarila. Pri čem vse pomagajo. In to sveži, tukaj obrani, ne tisti iz Italije, ki so se že preguncali v tovornjakih (to sem jaz dodal sestrinim razmišljanjem). Če bi radi tudi vi kaj okusnega pripravili, si poglejte spletno stran z recepti http://radio.ognjisce.si/oddaje/kuhajmo/. Želim, da bi v prihajočih pomladih dnev res uživali v domačih stvareh: beluših, berivki, drobnjaku, jagodah ... in se pustili razvajati dobrotam narave.
No feedback yet
Form is loading...