Sirup iz smrekovih vršičkov
Na Srednjem vrhu nad Martuljkom smo bili. Tudi tja je prišla pomlad, čeprav nekoliko kasneje. Tam pravkar zelenijo smreke in ker so smrekovi vršički znano domače zdravilo proti kašlju, smo se prelevili v zeliščarje… Vršički morajo biti majhni, veliki le do centimetra in pol, nabrani v neokrnjeni naravi. V kozarce jih polagaš plast za plastjo, mešano s sladkorjem. Zasledil sem tudi recept, da sladkor nadomestiš z medom. Kako bo uspelo pa kdaj drugič.
Pred obiranjem.
Nabrani vršički.
Pripravljeni vršički, ki se bodo na toplem spremenili v zdravilni sirup.
3 komentarjev
Komentar from: Pika [Obiskovalec]
Komentar from: malali [Obiskovalec]
koliko sirupa se da v eno skodelico čaja?
Komentar from: jozeb [Član]
Malali!
Sirup se pije nerazredčen po žličkah, kot bi pili sirup. Eno ali dve žlički.
Morda bi ga nekoliko razredčili s čajem samo, če gre za majhne otroke.
Form is loading...
Na koncu pa na ostanek naliješ dobro domače žganje, čez nekaj dni precediš in to je "zdravilo proti prehladu" za zdrave.Lp