Čeprav smo še daleč od zglednih skandinavskih mest, se počasi vendarle premika. Danes smo ob sklepu Tedna mobilnosti obiskali (z avtobusom seveda) središče mesta, kjer so pobudniki projekta Civitas pripravili pestro dogajanje - tudi za otroke. Največ navdušenja so poželi štirikolesniki - nemotorizirani, seveda:


Nekaj takega, o čemer sem sam (očitno "vizionarsko") razmišljal že v srednji šoli, ko sem se vsak dan (v dežju in snegu) vozil iz centra na Vič. Pohvalno je, da naj bi bili kmalu na izposojo (lokacijo v Ljubljani menda še določajo). Človek bi ga kar imel, pa navdušenje hitro mine ob ceni (približno 3.000 €) in seveda ob misli, da si za vožnjo z njim omejen le na strogi center. Verjetno bi bila zaradi njegove širine že vožnja po kolesarskih stezah, obdanih z robniki, prava avantura.


Ne vem, če so se letos v Teden mobilnosti vključile tudi Slovenske železnice. Lansko leto so na dan brez avtomobila ponujale 75% popusta za vožnje z vlakom. Žal pa je bilo doplačilo za kolo - brez karkšnegakoli popusta. Tako smo lani, ko smo na ta dan začeli kolesarjenje po Slomškovih poteh - za prevoz koles do Celja plačali več kot pa za prevoz njihovih lastnikov. Hecno, kaj?

This entry was posted by and is filed under Dogodki. Tags: kolesa, teden mobilnosti, trajnostna mobilnost, _tirikolesnik

No feedback yet


Form is loading...