Pustni krofi
Pustna ni brez krofov. Vsako leto ti kuharicam prinesejo skrbi. Izbira recepta, sestavin, tehnika priprave ... Zato sem vesel, da se je sestra Nikolina tokrat odločila v oddajo uvrstiti pustne krofe. Povedala je recept, ki je povsem nov, ni ga še v njeni knjigi. Razlika je v sestavinah. Več si lahko preberete in poslušate tukaj.
Sestra je poudarila, je pomembno vzhajanje - tako krofi ne bodo imeli lukenj. Druga pomembna stvar je enakomerno valjanje - tako bodo venčni enakomerni. Da so krofi okusni, moramo paziti, da se pri cvrenju ne zmastijo - pomembna je temperatura olja. Ne smejo biti preveč vzhajani. Ko so narejeni, jih ne pokrivamo, sicer bodo postali mokri. Raje jih kasneje pogrejemo. Če se med cvrenjem obrnejo, so bili premalo vzhajani. Takrat tudi dobijo predebele venčke in imajo velike luknje. Pomembno je tudi to, da ko se krofi cvrejo, ne gremo od štedilnika, sicer bodo hitro črni. Ocvrti naj bo lepo rdeče. S sladkorjem potresemo šele pred serviranjem, nikoli pa ne vročih krofov. Srečno!
P.S. Če ste oddajo zamudili, boste recept za krofe slišal še v petek ob 16.10!
No feedback yet
Form is loading...