Testenine
Obožujem jih in prav vesel sem, kadar jih sestra Nikolina uvrsti v jedilnik naše kuharske oddaje. Tokrat so bili na vrsti zapečeni makaroni oz. krpice ali široki rezanci. Mljask, slastno. Če ne veste, kako se naredijo:
Testenine skuhamo al-dente. Vmes na kocke narežemo mesnino in zdrobimo skuto in dodamo testeninam, poleg tega še nariban sir. Stresemo v pekač, ki smo ga namazali in potresli z drobtinami. Polijemo z jajčnim mlekom in na vrhu naribamo sir. V 190 - 200 °C damo za približno 20 minut.
Še slajši so tisti v bučini omaki ali pa s sadjem. Zraven pa veliiiika skleda solate.
Testenine imata radi tudi starejši hčeri. Sicer jih ne jemo velikokrat, ampak kadar jih, so krožniki na koncu vedno prazni. Zato tokrat tudi kakšne fotografije ni. Smo vse snedli :-)
No feedback yet
Form is loading...