Antigripin

V februarju zima ponavadi še ne reče zadnje (letos je sploh šele dobila poln zagon), hkrati pa smo že kar utrujeni zaradi mraza, pomanjkanja sonca, kratkega dneva...in virusi udarijo na polno. Po robu se jim že drugo sezonu skušam postaviti z začimbno rastlino, ki je doma v jugovzhodni Aziji. Tako seznam različnih oblik priprave ingverja kot zdravilnih namenov je dolg. Menda gre večina pridelka za ingverjevo pivo, ki je priljubljeno v Angliji in Ameriki. V boju s prehladi (vnetji grla,...itd.) pa priskoči na pomoč pripravek iz ingverja, medu in limone. Kako ga pripraviti?

Najprej ingver olupimo in nastrgamo na strgalniku.
Sledi stiskanje soka iz sicer že tako "mokrih" nastrganih vlaken.
Kila limon roma na ožemalnik.
In nazadnje še več poštenih žlic medu (ali po domače kar slabo polovico litrskega kozarca).
Liter domačega zdravila proti prehladu je pripravljen!
Poslušalka Pavla nam je danes poslala takole steklenico z recepturo in nasvetom za uporabo. Hvala! Za vse, ki "delamo z grlom/glasilkami" je stvar izjemnega pomena. Dodala je še maline - zapisala je, da zaradi barve. Morda koga res zmoti zeleno-rumena zmes, a bistveno je, da učinkuje.

Seveda je možnosti kombinacij veliko: v sok lahko vmešamo tudi matični mleček, cvetni prah, zeleni čaj, itd...

This entry was posted by and is filed under Foto utrinek. Tags: ingver, prehlad, pripravek iz ingverja

No feedback yet


Form is loading...