Vas v bližini Betfage in Betanije. Jutro je minilo v zmedi. Gospodarju se je mudilo na pot in svoje služabnike je pustil z napol izdelanimi navodili v negotovosti. Ali so mu prav pripravili vse potrebno za na pot? Ali pa se bo vrnil besen in zahteval, naj kaj dodajo ali odvzamejo njegovi prtljagi. Negotovo so postopali naokrog in za delo niso znali poprijeti.
V tem vzdušju se jim približata tujca. Ne da bi kaj vprašala ali rekla začneta odvezovati gospodarjevega osliča. Čudno. Tako suverena sta in nič ne rečeta. Še eden od dogodkov, ki mu v tem zmedenem dnevu ne najdejo razlage. Vseeno se, tik preden je osliček odvezan, spogledajo in nekdo izreče vprašanje v imenu vseh: "Kaj pa vendar počneta? Zakaj odvezujeta žrebe?" "Gospod ga potrebuje", odgovorita onadva. Jasno, njihov gospodar je poslal ponj, saj ga je očitno zjutraj pozabil. Medtem ko brez besed premišljujejo, tujca z osličkom na povodcu že izginjata po prašni poti.

Šele kasneje, ko se je iz mesta razleglo navdušeno vpitje in zvoki veselice, najmlajšega od služabnikov prešine: Oslička ni zahteval naš gospodar. Gospod je vendar ...

 

This entry was posted by and is filed under Razmišljanje, Besedni utrinek. Tags: cvetna nedelja, sveto pismo, utrinek

No feedback yet


Form is loading...