Za mano je poln, naporen, a tudi lep dan. Lep je namreč občutek, kadar se krog sklene, ideja uresniči, rešitev udejanji. Leta 2002 sem v svoji prvi diplomski nalogi (Izhodišča za selitev in novo ureditev planinske knjižnice) zapisal: „Glavna misel, ki je avtorja vodila v času nastajanja diplomske naloge, je bila, da rešitev ne bi ostala le na papirju, ampak da bi jo (tudi s pomočjo njenih izsledkov) bilo mogoče realizirati.“


Posluh vodstva Planinske zveze Slovenije in pripravljenost Mestne knjižnice Ljubljane sta pripeljala do današnje otvoritvijo planinskega kotička v MKL. Gost prvega literarno-gorniškega večera je bil himalajist Tone Škarja, ki je spregovoril o knjigi Po svoji sledi, ki jo je izdal lansko leto. Kratek kulturni program in ogled kotička sta lepo zaokrožila prireditev, kjer se je zbralo kakšnih 75 obiskovalcev.

Trajen dom je na policah planinskega kotička našlo 200 izvodov iz bivše Centralne planinske knjižnice (ki je v svojih najboljših časih štela preko 6500 enot). V Mestni knjižnici so ta fond (gre za gradivo, izbrano po kriterijih zanimanja za bralce) priključili obstoječemu, tako da ima zdaj knjižnica 800 enot (22 tekočih metrov polic). Gre v pretežni meri za monografske publikacije in vodnike.

VEČ SLEDI...

 

This entry was posted by and is filed under Razmišljanje, Dogodki.

No feedback yet


Form is loading...