Obilica vtisov iz dogodkov, misli in idej se mi iz dneva v dan podi po glavi. Velikokrat si rečem, da bi bilo to treba zapisati. Moj blog pa sameva in je dobesedno zanemarjen. Dobre ideje in povezave se najraje utrnejo ob rutinskem opravilu, kot je pomivanje in pospravljanje posode, košenje trave (letos še ni prišlo na vrsto, ker je bila kosilnica v popravilu) ali pa na kolesu oziroma pri rekreaciji. Takrat se iskri. A ko pride čas za to, da bi kaj od tega napisal, to pa je ponavadi pozno zvečer ali ponoči, ostane nekaj moči le še za kakšno el. pošto in nujno zlo, kadar priganja rok: plačilo položnic.

Tudi dogodkov je veliko. Danes je moderna beseda PESTRO. Dogajanje je bilo pestro. S tem želimo poudariti raznolikost, barvitost, mnogoterost - evo, koliko manj "zguncanih" izrazov. Pestro pač - mora biti. Če si organizator dogodka ali pa udeleženec. Mora dogajat', pravi mladina. Iz ure v uro, iz dneva v dan. Lahko bi pisal o snemanju pogovora ob svetovnem dnevu pravične trgovine, srečanju gibanj in skupnosti Skupaj za Evropo s prenosom iz Bruslja, koncertu ZAZ v križankah - to vse se je odvilo v mojem pestrem dnevu prejšnji teden...


Torbica iz pravične trgovine 3Muhe

A najmočnejše ni zunanje dogajanje, dan, v katerem dobesedno loviš dogodke enega za drugim, vmes pa komaj vdahneš, je v sebi pogosto prazen. Tisto, kar šteje, je dogajanje v notranjosti. To namreč ostane. Vse ostalo prej ali slej odpihne čas. In da se vtisi usedejo, je potreben. Potrebno je veliko časa, da se zgodi razvoj tudi v notranjosti. Tako kot pri otroku, ki se razvija v maternici. Kar nekaj tednov se na zunaj nič ne vidi, nekatere matere pa lahko tudi nekaj mesecev zunanjemu svetu prikrivajo, kaj se dogaja. V resnici se dogaja nekaj velikega.


Nabite Križanke (12.05.2012) - koncert ZAZ

 

This entry was posted by and is filed under Razmišljanje. Tags: 3muhe, koncert zaz, kri_anke, pestro, pravi_na trgovina

No feedback yet


Form is loading...