Prejšnjič sem obljubljal zgodbo o zvezdah in pogumno napisal, da pride "jutri". Zdaj sta od tega jutri minila dva tedna, vmes pa veliko drugih zgodb, ki jih bo zabrisal čas. Med drugim tudi odzivi na prejšnji zapis o rojstvu: od čestitk v živo, do komentarja "Iskrene čestitke ob rojstvu vašega sinčka, naj vas vse varujejo angeli varuhi in veliko božjega blagoslova vsej družini". Hvala vnaprej! Zaenkrat se naše dete namreč še ni odločilo zapustiti vedno bolj tesnega zavetja. Res pa ne manjka več dosti.

14 dni nazaj ni dosti manjkalo, da bi z avtom obtičal na Kureščku pod zvezdnatim nebom. Prof. Boris Kham je za oddajo Zanimivosti nočnega neba pripravil javno opazovanje zvezd nad Kurščkom. Prišlo je okrog 20 ljubiteljskih astronomov, bilo pa bi jih menda več, če bi vreme bolje kazalo. Tako pa nas je večkrat na pol, nazadnje pa dokončno pregnal dež. Nekaj nam je vseeno uspelo videti. A zdaj k moji zgodbi. Samo prizadevnosti vseh sodelujočih se imam zahvaliti, da smo avto, ki je nasedel na travnato grbino pri obračanju, zvlekli spet na cesto. Ura je bila že čez polnoč, opazovanje nočnega neba pa za nami. Astro-toyota (če me spomnim ne vara tako svoj avto imenuje prof. Boris Kham) je pod pravim kotom izvlekla mojo astro (opla). Tokrat več ne obljubim, da bom naslednjič povedal, kaj sem delal na tistem temnem koncu z grbinastimi travniki. Pripenjam pa sliko, ki jo je posnel profesionalec in dodajam, da je opazovanje nočnega neba zanimivo in adrenalina polno početje. Več v oddaji Zanimivosti nočnega neba:

22. april: meteorni dež iz repa kometa Thatcher in Rimska cesta. Credit & Copyright: Tony Rowell / Astrophotostore.com

This entry was posted by and is filed under Besedni utrinek. Tags: kure__ek, neba, no_nega, opazovanje, rimska cesta, zanimivosti, znn, zvezde

No feedback yet


Form is loading...