20. julij sem preživel v Mariboru. Skupaj s sodelavci, našimi poslušalci in seveda ob srebrnomašniku, našem uredniku Franciju Trstenjaku. Trg pred stolnico, ki bi sicer v vročem nedeljskem popoldnevu sameval, je zaživel kot velikanska družina, ki se je srečala ob lepem in veselem dogodku. Praznovanje mašnih jubilejev je priložnost tako za spomine na prehojeno pot duhovnika jubilanta kot za utrditev vezi v občestvu, rdeča nit vsega pa je hvaležnost.

Veselo in živahno je bilo že med slovesnostjo v stolnici, kjer pokopan bl. A.M. Slomšek: glasba Gala zbora z bendom je bila namreč brez ljudskih pesmi, bili pa so bobni in kitare...:)

Majčke "Dobro delo dobro dene" so bile iskane...

Praznovanju se je pridružila naša julijska akcija Dobro delo dobro dene, ki je po mojem mnenju lepo sodila poleg. Lepo je praznovati in ob tem konkretno narediti še kaj za drugega. Na koncu se je za osem družin v stiski zbralo: 63 kilogramov moke, 53 paketov kave, 72 kilogramov sladkorja, 13 litrov mleka, 93 paketov testenin, 21 konzerv, koruzni zdrob, čaj, čokolada, domač krompir, kruh, klobase in še mnogo drugih prehrambenih izdelkov. Predstavniki mariborske Karitas bodo družinam v stiski razdelili tudi 1210 evrov (prav tako dar ljudi, ki so prišli na srečanje). Denar bo pomagal družinam pri plačilu elektrike, mesečnih obveznosti, pa tudi za delovne zvezke.

This entry was posted by and is filed under Dogodki.

No feedback yet


Form is loading...