Poletno topli dnevi so mimo in čeprav poročila meteorologov govorijo o segrevanju ozračja tudi pri nas, skoraj gotovo temperatur, kot so bile konec prejšnjega tedna, letos ne bo več. Lepa napoved in prijazno povabilo sta nas prejšnjo soboto zjutraj pripravila do tega, da smo se končo pobrali na malce resnejši izlet v Kamniške.

Na Planini Rzenik (1654 m) stoji Mlakarjeva bajta (imenovana po planinskem pisatelju in duhovniku Janku Mlakarju) in tam je po zaslugi bratov Urbanija pogosto živo, čeprav se seveda na planini že dolgo ne pase več. Se pa prideluje zelenjava, ki kar lepo uspeva, upoštevajoč to višino. Planina Rzenik leži severno od Velike planine, nad njo se dvigujeta z rušjem porasla Rzenik in Konj. Izhodišče je bila planina Dol, do katere se je mogoče pripeljati.

Žal se je, ko smo vsi prisopihali do bajte, oblačnost zgostila, in tako je bilo v dolini sonce, v gorah pa megla oz. oblaki. A to ni zmotilo lepega vzdušja in postanka v koči ob dobri družbi. Več o kapeli in knjižnici, ki sta našli svoj prostor nad 1600 metri pa v Doživetjih narave.

Še časovnica: iz Planine Dol je hoje za slabo uro, z otroki smo hodili dobri dve uri. Od Kranjskega Raka do Planine Dol pa je dobrih 8 km makadamske ceste.

Jesen je tu!

This entry was posted by and is filed under Družina / osebno, Izlet, Oddaja.

No feedback yet


Form is loading...