... se je usulo, smrekica (z nalepko seveda), zbarantana na ljubljanski tržnici v deževnem petkovem dopoldnevu tik pred božičem, je šla v predelavo. Druga polovica božičnega časa do svečnice (2. februar) je marsikje že povsem nebožična. Krog leta se spet vrti in čas prinaša novo - za mnoge predvsem skrbi. Je res tako težko živeti univerzalno sporočilo božiča tudi v nebožičnem času? Mir, upanje, družinske vrednote, skromnost in preprostost... Lepo bi bilo nadaljevati. A "konkurenca" je tu: strah, običajna brezvoljnost, napadalnost do bližnjega, želja po biti / imeti in še in še. V težkem ozračju negotove socialne razmere (januarja 110.000 brezposelnih) napetost povečajo. Bo leto solidarnosti in dobrodelnosti ostalo pri zvenečih naslovih in dobrih namenih?


Še zadnji pogled na okrašeno božično drevo
This entry was posted by and is filed under Razmišljanje. Tags: bo_i_, bo_i_ne vrednote, bo_i_no drevo, leto solidarnosti

1 komentar

Komentar from: lpm [Obiskovalec]

lpm

Po svečnici, pa pride sv. Blaž! Izrekam vam najlepše želje za dobro zdravje za vaš god, pa naj vsaj malo voščila velja tudi vašim sodelavcem, ( saj na nek način godujejo vsi "govorci"), s katerimi nam z govorjeno, pa tudi pisano besedo lepšate in bogatite naš vsakdan! Bog vas živi!!


Form is loading...