Danes se je za nevihtnimi oblaki skrivala polna luna. Že v noči s sobote na nedeljo je prišla v ščip in takrat naj bi po splošnem prepričanju imela večji ali manjši vpliv na ljudi. Razdraženo počutje, intenzivno čustvovanje, motnje spanje, nezbranost za volanom, nekateri se ob polni luni lotijo prehranskih diet... Od vseh vplivov sta znanstveno potrjena plima in oseka morja. Nekateri vplivi (npr. povezava s številom prometnih nesreč) so bili ovrženi, prepričanja in izkušnje (posebej tistih, ki imajo pri svojem delu veliko stikov z drugimi ljudmi) pa so drugačni.

Sam že nekaj časa opažam, da se za polno luno spremeni vreme. Čeprav tudi tu menda ni znanstvene podlage (pred časom sem o tem v jutranjem programu povprašal dežurnega prognostika in je povezavo zanikal), lastna (seveda subjektivna in neznanstvena) opažanja govorijo drugače. Napoved vremena tudi tokrat kaže na spremembo: vremenoslovci obetajo sončno in toplo vreme.

Bo tudi volilna nedelja prinesla spremembo? Vse kaže, da bo in upajmo, da bo tudi ta (kot vreme) na bolje. Vsekakor je zanimivo, da v vsakdanjem življenju veliko več ljudi kaže močno željo po odločanju, kot pa jih to možnost tudi izkoristi. V evropskem parlamentu bo tako sedelo nekaj starih in nekaj novih obrazov, in to po izbiri tistih, ki smo volili.

polna luna maj 09

Fotografija je nastala ob polni luni mesec dni nazaj (08.05.09), ko je bilo nebo veliko bolj čisto kot danes. Ura na zvoniku kaže nekaj čez deveto. Slika je nastala z improvizacijo in brez stativa. V pomoč je bil novi most, kamor sem postavil fotoaparat. Kdo ve, katera cerkev je to?

This entry was posted by and is filed under Razmišljanje. Tags: 2009, evropske volitve, polna luna, spremembe, volitve v evropski parlament, vreme

2 komentarjev

User ratings
5 star:
 
(1)
4 star:
 
(0)
3 star:
 
(0)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(0)
1 rating
Average user rating:
5.0 stars
(5.0)

Komentar from: lourenc [Obiskovalec]

lourenc
5 stars

Odlična slika!!! neverjetno!

Komentar from: [Član]

Hvala! Se mi ni zdela nič posebnega. A bolj ko jo ogledujem, bolj....:) Gotovo pa je dober nastavek in z ustrezno opremo bi morda res kaj bilo.


Form is loading...