Pa nam je uspelo!





Uspelo zato, ker smo ujeli podaljšan rok razstave najpomembnejših del slovenskih impresionistov. (Sodeč po zgornjem panoju, danes več ne bi smela biti odprta).

Stalna zbirka Narodne galerije je odstopila svoje mesto 400 eksponatom, ki predstavljajo prehojeno pot slovenskega naroda v letih 1890 in 1920. Pod naslovom Slovenski impresionisti in njihov čas 1890 in 1920 so v tem osrednjem razstavnem prostoru odpirli razstavo, ki si jo je vredno ogledati tudi tistim, ki le redko zaidejo v tovrstne prostore.
Ob teh se podpisujemo tudi mi. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje prestopil prag Nardone galerije. Zagotovo je bilo to v času osnovne šole. Danes pa smo se spet sprehajali po njenih hodnikih. In bilo je vredno!

Na kupu niso zbrane le največje slike še danes cenjene četverice impresionistov – Riharda Jakopiča, Matije Jame, Ivana Groharja in Mateja Sternena, ampak tisti čas obujajo tudi dela drugih umetnikov, ki so takrat ustvarjali, tako slikarjev kot kiparjev in arhietktov, pa tudi fotografije in filma niso pozabili.

This entry was posted by and is filed under Družina / osebno, Dogodki. Tags: galerija, razstava, slovenski impresionisti

No feedback yet


Form is loading...