Od nedelje teče v prestolnici maraton Besede, tolažbe in moči v stiski. Zdi se, da prinaša vsako leto več, čeprav je Beseda (ki se prebira 24 ur na dan) ista kot lani, predlani... Večji je obisk, tudi spremljevalnega dogajanja je več in maraton se "prijemlje" - letos smo k temu pripomogli tudi na radiu, saj je bil včeraj (v četrtek) skoraj ves dan svetopisemsko-maratonski.


Z oceno števila prisotnih se ni nihče pretirano ubadal.
A Prešernov trg je bil poln!


Eden od spremljevalnih dogodkov je bil sredin koncert duhovne glasbe, ki je bil nekaj posebnega. Prvič zato, ker podobnih koncertov v samem centru prestolnice ni v izobilju, prej nasprotno. Drugič pa, ker se je večer odvijal v sproščenem, pozitivnem in veselem vzdušju. Za dogajanje na odru so poskrbele skupine Odsev, Polnost življenja, Sašo in Robi z Mežnarji in Alfa in Omega z Nado Žgur; pričevalca sta bila Boštjan Hari in Robert Friškovec.

Ko je do mene stopilo (verjetno zgolj mimoidoče) dekle, z vprašanjem, do kdaj bo trajal in za kakšen koncert natančno gre(kdo so nastopajoči...), sem začutil, kako močna je za mlade govorica glasbe in tovrsten način izražanja vere. Povsem nekaj drugega kot visoko zveneče besede s prižnice, ki so brez konkretnega življenjskega pridiha.

Kratek (neuraden) video utrinek, ki je res zgolj utrinek:

movie" value="http://www.youtube.com/v/GULIXau5B30&hl=en&fs=1&rel=0" />

Radijski šopek cvetlic

2 komentarjev

Komentar from: Primož [Obiskovalec]

Primož

Prava škoda je, da so na posnetku le tri pesmi, najdalši pa je odlomek, ki spominja na srednjeveško muziko. Čeprav poznam sodobno krščansko glasbo, mi ob poslušanju tega pride na misel kaj neki si misli nekdo, ki ne pozna krščanske scene in vidi ta video. Po moje si misli, a spet to teženje. Nasprotni učinek pa bi dosegli, če bi dali v posnetek nekaj živih pesmi (in tudi kakšno "resno"). Ali pa, da bi od vsake nastopajoče skupine dali eno pesem.

Dokler pa bodo od katoličanov šli samo taki videi, kot je ta zgoraj, pa mislim, da ne bomo dosegli take privlačnosti (in oznanjevanje Jezusa) kot bi jo lahko.

Komentar from: [Član]

Primož, hvala za odziv, se strinjam. Žal je povezovanje prireditve in "resno" snemanje kvalitetnih video posnetkov nezdružljivo. Posnetek, ki je nastal, je zgolj utrinek in nima drugega namena kot prikazati vzdušje (iz mojega vidnega polja - ob odru, kjer sem se večino časa gibal). Seveda pa se lahko vprašamo: ali je bolje, da se v tem primeru (zaradi oznanjevanja) takih posnetkov sploh ne objavi ali pa se uporabi, kar pač obstaja? Naj vržem kost nazaj: si bil na svetopisemskem maratonu? Si snemal, slikal.... in kaj objavil? Pa še v tolažbo: Svetopisemska družba pripravlja (montira) uraden posnetek celotne prireditve, ki naj bi bil posnet kvalitetno. Ko bo pripravljen, sporočim. Vse dobro do takrat!


Form is loading...