Kategorija: Uncategorized

Konec! Odhajamo neizmerno bogatejši. Etiopija, srečno!

December 4th, 2016
Letalo že skoraj čaka, nahrbtnik je poln, glava tudi! Mislim, da je nekdo slišal moje misli, ko sem ob pisanju doživetij večkrat hotel uporabiti besedno zvezo »pretreslo nas je«. Vedno, ko sem pomislil na to, sem pomislil na Madagaskar in stopnjevanje t… more »

Obiski ubogih in želja pomagati

December 4th, 2016
Naša pot se nagiba proti koncu. Občutij, ki so se nabrala v meni je toliko, da bom gotovo še lep del decembra modroval o vsem, kar sem doživel, o ljudeh, ki smo jih srečevali, zgodbah, ki smo jih poslušali. Imeti privilegij odkrivati deželo z domačini i… more »

Kapljica ljubezni v morje revščine!

December 3rd, 2016
Petkov večer. Sedim za računalnikom in vesel začenjam obujanje spominov na današnji dan, zapisovanje misli, ki jih sem in tja narekujem v snemalnik, včasih zapišem v telefon, za vedno pa v srce. Podrobnosti bodo izginile, vem, a toplina, ki jo prinašajo… more »

Etiopski Opeka in nenehni boj za človeka

December 2nd, 2016
Znova selitev. Danes, v četrtek, smo zapustili Lalibelo, na poti proti letalu opazovali pisano deželo, ki je od daleč videti kot reliefni model pokrajine v geografski učilnici. Mislim si, da bi bila Etiopija prava poslastica za študenta, profesorja ali… more »

Témi, nezdružljivi v en naslov ...

December 1st, 2016
Ko se razbohoti revščina, človek, v hlastanju za preživetjem, lahko v trenutku izgubi dostojanstvo. Življenjske vrednote izgubijo moč krmarjenja med dobrim in slabim, zamegljena razsodnost ne loči vojne od miru, človek ne zmore zdrave presoje … Ko se ra… more »